BabyHowTo - azaz hogy működik egy gyerek?

Védőnők, gyerekorvosok és ilyen-olyan szakértők tömkelege foglalkozik gyerekekkel, mégsincs még egy olyan ellentmondásos témakör, mint a gyermekgondozás és nevelés. Az egyik szerint ez a jó, a másik szerint amaz hat, a harmadik azt mondja, hülye vagy, ha az első kettőre hallgatsz. Meguntam. Éppen ezért konkrét tapasztalatokat kezdtem gyűjteni: kérdőíveket csinálok, igyekszem jó sok anyukával kitöltetni, és a válaszokat összesítem. Ezeket az összesítéseket olvashatjátok az oldalamon. Kellemes mazsolázást kívánok! :-)

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • OsoLalalala: Tipikus szoptatás-n*ci duma a cikk, szóra se érdemes. (2017.12.23. 20:36) A tápszerezés okai
  • OsoLalalala: Sokaknak segít a tejszaporító tea, ha nem tud az Anya szoptatni... Ja az is baj. Hihetetlen... (2017.12.22. 17:34) Mit ne együnk szoptatás alatt?
  • Haziraj Isufi Simona: hat bizony igazad van azokban a dolgokban amiket it le irtal en is ilyen vagyok sajnos allandoan a teszteket vasarlom es szinte mar bele bolondultam , 2 kis babat is elveszitettem es megyg mindig re... (2016.07.31. 17:07) A terhesség legkorábbi tünetei
  • Horváthné Anita: Sziaaa :) szerintem nagyon hasznos az oldalad!!!! (2016.01.25. 20:17) Mit ne együnk szoptatás alatt?
  • olivinn: Szia! Mekkora mintával (hány fő) dolgoztál ennél a felmérésnél? Ezek szignifikáns eredmények? Köszönöm válaszaidat! (2015.10.24. 19:42) Ekcéma és atópiás dermatitis kisgyermekeknél
  • Utolsó 20

A férfiak nemzőképességének növelése

2013.02.28. 15:57 Kedves jelenseg

A férfiak részéről három dolog fontos ahhoz, hogy természetes úton belátható időn belül lehessen gyermekük (természetesen a szándékon kívül, mert az a legfontosabb). Az egyik, hogy legyen elegendő számú hímivarsejtük. A másik, hogy ezek a hímivarsejtek elég gyorsan tudjanak mozogni. A harmadik pedig, hogy a hímivarsejtek egészségesek, normális alakúak legyenek. Ha kétség merül fel a férfi termékenységével kapcsolatban, andrológiai vizsgálatot érdemes végeztetni, aminek során a férfi megszeretget egy poharat, majd a látható eredményt lepasszolja a méréshez.
A legtöbb esetben nem találnak problémát és fel lehet lélegezni. Ha viszont a lelet nem jó hírt tartalmaz, akkor sem érdemes azonnal elcsüggedni, mert a férfiak spermaképe sok módszerrel javítható. A hímivarsejtek 3 hónap alatt majdnem teljesen kicserélődnek, így ennyi időt érdemes rászánni az életmódváltásra. Néhány tipp:

(folytatás a hirdetés után)

meseles-hirdetes6.png

  • a dohányzás abbahagyása
  • a nagy berúgások mellőzése (kis italozástól semmi baja nem lesz, de a komoly másnapossággal járó duhajkodás annyi méreganyagot termel a szervezetben, hogy akár még problémát is okozhat).
  • A drogfogyasztás nullára csökkentését remékem ezek után meg sem kell említenem.
  • egészséges táplálkozás: sok zöldség, gyümölcs, kevés cukor és finomított szénhidrát bevitele.
  • a szója elhagyása a táplálkozásból, mivel magas a növényi ösztrogén tartalma, aminek sok helye nincs egy leendő apuka szervezetében.
  • vitaminkészítmények: vannak kifejezetten férfiak termékenységének a javítására szolgáló kombinált bogyók, csodákat zengenek róla.
  • még ennél is több C vitamin elfogyasztása.
  • a spermiumok mozgékonyságán sokat javít a kalcium, ezért érdemes sok tejterméket fogyasztani, és a kalcium pezsgőtabletta is javasolt.
  • A D-vitamin bevitelre is érdemes ügyelni, azaz halat, tojást pakolni urunk és parancsolónk tányérjára, és persze ezt is lehet külön is szedni. Főleg a téli hónapokban javasolt, amikor a napfényt nem tudjuk megcsapolni.
  • Folsav sem árt, ha már itt járunk - nem csak a nőknek fontos a gyerekvállalás előtt.
  • gyógyfüvek használata: ginzeng, cickafark, palástfű, fehér fagyöngyből készült teák, táplálékkiegészítők
  • A rendszeres mozgás csodákat művel nem csak az érrendszerrel, hanem a férfiak termékenységével is.
  • Az elhízás szokás szerint itt is nagy ellenség. Tegyünk róla, hogy a férfi testsúlya ne sokkal haladja meg a normál tartományt. Ha minden erőfeszítése ellenére is képtelen a fogyásra, akkor anyagcserevizsgálat elvégzése indokolt (endokrinológus végzi).
  • Sok pihenés, kevés stressz - tudom, könnyű mondani, de tényleg számít.
  • A magas lázzal, gyulladással járó betegségek csökkenthetik a termékenységet akár 3 hónapra is, ezt érdemes tudni. Kerülni az ilyesmit ugye nem nagyon tudja az ember, de ha már bekövetkezett, ne kapjon senki frászt az esetleges termékenységi problémáktól, hanem várjon.
  • A szauna, meleg ülőfürdő szintén károsíthat. A leendő apuka ne tegye ki magas hőnek a zacskó értékes tartalmát, ha lehet. Ha meg nem lehet, akkor ismét javasolt a türelem, 3 hónap alatt ennek a hatása eltűnik.
  • Nagy mumus még a síkosító is, bár ha rendes időben vagytok együtt, akkor a nő eléggé csúszós odalent a saját hormonjai miatt ahhoz, hogy eszetekbe se jusson ilyesmi. Ha a nő csontszáraz, akkor valószínű vele is vannak bajok (jobb esetben csak annyi, hogy épp nincs peteérése).
  • Bizonyos rendszeresen szedett gyógyszerek is csökkenthetik a termékenységet. Ha a férfi szed bármit, akkor nézzetek utána ártalmas-e, nyugodtan meg lehet kérdezni a készítményt felíró orvost is.
  • A biciklizés is kártékonyan hat odalent, mégpedig azért, mert a keskeny, kényelmetlen nyereg elszorítja úgy rendesen a vérkeringést. És aki most erre káromkodni kezd, gondoljon arra, hogy legalább lehet hogy megvan a bibi. És járjon gyalog.
  • A szűk nadrág ugyanamiatt nem tesz jót, mint a bicikli.
  • Az oldószerekkel, növényvédő szerekkel való találkozás káros lehet. Tessék gumikesztyűt húzni a takarításhoz, mert nem is hinné az ember hogy mennyi minden felszívódik bőrön át.

Persze ha nincs ok feltételezni a férfi terméketlenségét, akkor ezek mindegyikét felesleges betartani, tutira van olyan pasas aki vasárnaponként biciklivel jár a szaunába, mégis teherbe tudta ejteni a feleségét vagy a barátnőjét. És itt most nem a vasárnapon van a hangsúly.
De ha orvosi vizsgálat terméketlenséget igazolt, vagy szimplán csak rég nem jön össze a baba, akkor megfontolnám a fentiek betartását.
Ha pedig ezek nem segítenek, akkor további orvosi vizsgálat indokolt, hiszen a terméketlenség oka elzáródás vagy egyéb szervi baj is lehet. Ezek nagy része orvosi kezeléssel korrigálható.

 

 

--

Tetszik az oldal? Hasznosnak találod a munkámat?

...akkor kérlek, hogy "cserébe" támogasd Tamás Bori műtétjét, legalább egy fagyi árával! :-) Részletek itt.

Szólj hozzá!

Címkék: meddőség teherbeesés

A bejegyzés trackback címe:

https://babyhowto.blog.hu/api/trackback/id/tr605110216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása