BabyHowTo - azaz hogy működik egy gyerek?

Védőnők, gyerekorvosok és ilyen-olyan szakértők tömkelege foglalkozik gyerekekkel, mégsincs még egy olyan ellentmondásos témakör, mint a gyermekgondozás és nevelés. Az egyik szerint ez a jó, a másik szerint amaz hat, a harmadik azt mondja, hülye vagy, ha az első kettőre hallgatsz. Meguntam. Éppen ezért konkrét tapasztalatokat kezdtem gyűjteni: kérdőíveket csinálok, igyekszem jó sok anyukával kitöltetni, és a válaszokat összesítem. Ezeket az összesítéseket olvashatjátok az oldalamon. Kellemes mazsolázást kívánok! :-)

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • OsoLalalala: Tipikus szoptatás-n*ci duma a cikk, szóra se érdemes. (2017.12.23. 20:36) A tápszerezés okai
  • OsoLalalala: Sokaknak segít a tejszaporító tea, ha nem tud az Anya szoptatni... Ja az is baj. Hihetetlen... (2017.12.22. 17:34) Mit ne együnk szoptatás alatt?
  • Haziraj Isufi Simona: hat bizony igazad van azokban a dolgokban amiket it le irtal en is ilyen vagyok sajnos allandoan a teszteket vasarlom es szinte mar bele bolondultam , 2 kis babat is elveszitettem es megyg mindig re... (2016.07.31. 17:07) A terhesség legkorábbi tünetei
  • Horváthné Anita: Sziaaa :) szerintem nagyon hasznos az oldalad!!!! (2016.01.25. 20:17) Mit ne együnk szoptatás alatt?
  • olivinn: Szia! Mekkora mintával (hány fő) dolgoztál ennél a felmérésnél? Ezek szignifikáns eredmények? Köszönöm válaszaidat! (2015.10.24. 19:42) Ekcéma és atópiás dermatitis kisgyermekeknél
  • Utolsó 20

Miért nyugtalankodik, sír a baba a mellen?

2013.03.02. 14:50 Kedves jelenseg

Csak hogy nehezebb legyen a dolgod, ennek egész csomó oka lehet:

(folytatás a hirdetés után)

meseles-hirdetes6.png

  • A legtöbb babának az evés elkezdésekor beindul az emésztése, és ez csikarja a hasát. Ilyenkor a baba rugdos, tekereg, elengedi a cicit, majd újra rákap, megint elengedi és így tovább. Ez a probléma leginkább az esti időszakban jellemző, de persze nem kizárólagosan. Megoldás: türelem.. várd meg míg kijön aminek ki kell jönnie, esetleg büfiztess, és próbáld utána tovább szoptatni.
  • Izomgyengeség miatt a baba egyik oldala kevésbé fejlett. Jellemzően ilyenkor mindig ugyanazon a mellen tapasztalható a probléma, a másikat elfogadja és szépen viselkedik evés közben.
  • Ugyanezt az állandó féloldalasságot figyelhetjük meg fülfájós babáknál. A fülfájás másik tünete, hogy a fülkagyló előtti terület nyomásra érzékeny, ezt könnyen ellenőrizhetjük, ha egy nyugodtabb pillanatban picit megnyomkodjuk ezt a részt. Ha a baba erre sírással reagál, borítékolható a fülfájás. Ha nem érdekli, akkor ezt a lehetőséget nyugodtan ki lehet zárni.
  • Az anyuka parfümöt használt, esetleg nemrég zuhanyzott erősebb illatú tusfürdővel. Akár hiszed, akár nem, a baba a természetes testszagodat szereti.
  • Menstruáció alatt, vagy közelgő menstruáció előjeleként is elutasíthatja a baba a mellet.
  • Izomláz miatt is megváltozhat a tej íze, ha edzés után tapasztalod ezt, akkor érdemes lazítani.
  • Ha az elején túl erősen jön a tej - némelyik babát kiborítja, ha nem tudja felvenni a ritmust a cicivel, és onnantól kezdve megette a fene a nyugodt etetést. Mások buzgón nyeldekelnek, félrenyelnek, köhögnek, szembe köpnek a tejjel, mindeközben annyi levegőt nyelnek, hogy utána már a lassabb tejáramlás sem nyugtatja meg őket. Ilyenkor büfiztess, meg fogsz lepődni mennyi levegő képes egy babában megmaradni. Az én gyermekem apja az egyik ilyen alkalommal majdnem leejtette a laptopját, annyira hangos és gyermekhez egyáltalán nem illő büfögést produkált a fiam.
  • Kényelmetlen neki az a testtartás. Próbáld meg picit máshogy fogni, ha eddig feküdtetek akkor szoptasd ülve, ha eddig ülve szoptattad akkor fektetve próbáld meg. Lehet hogy neked nem kényelmes, de neki hátha az lesz.
  • Nem éhes, hanem csak álmos. Ilyenkor bizony ordít ha cicit kap alvás helyett.
  • Nem éhes annyira, mint amennyire a háta mögött zajló dolgok érdeklik. Szoptass nyugalomban, ne nézz tévét, ne olvass (a lapozás ugye baromi érdekes tud lenni), esetleg kösd le a tekintetét valamivel, amit evés közben is tud lesni - például egy érdekes nyaklánccal.
  • Lehet hogy jön a kistesó. Ha már minden mást kizártál, csinálj egy tesztet. Ha pedig eleve tudod hogy terhes vagy, akkor ne csodálkozz.

 

--

Tetszik az oldal? Hasznosnak találod a munkámat?

...akkor kérlek, hogy "cserébe" támogasd Tamás Bori műtétjét, legalább egy fagyi árával! :-) Részletek itt.

Szólj hozzá!

Címkék: szoptatás csecsemő

A bejegyzés trackback címe:

https://babyhowto.blog.hu/api/trackback/id/tr175113178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása