Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

BabyHowTo - azaz hogy működik egy gyerek?

Védőnők, gyerekorvosok és ilyen-olyan szakértők tömkelege foglalkozik gyerekekkel, mégsincs még egy olyan ellentmondásos témakör, mint a gyermekgondozás és nevelés. Az egyik szerint ez a jó, a másik szerint amaz hat, a harmadik azt mondja, hülye vagy, ha az első kettőre hallgatsz. Meguntam. Éppen ezért konkrét tapasztalatokat kezdtem gyűjteni: kérdőíveket csinálok, igyekszem jó sok anyukával kitöltetni, és a válaszokat összesítem. Ezeket az összesítéseket olvashatjátok az oldalamon. Kellemes mazsolázást kívánok! :-)

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • OsoLalalala: Tipikus szoptatás-n*ci duma a cikk, szóra se érdemes. (2017.12.23. 20:36) A tápszerezés okai
  • OsoLalalala: Sokaknak segít a tejszaporító tea, ha nem tud az Anya szoptatni... Ja az is baj. Hihetetlen... (2017.12.22. 17:34) Mit ne együnk szoptatás alatt?
  • Haziraj Isufi Simona: hat bizony igazad van azokban a dolgokban amiket it le irtal en is ilyen vagyok sajnos allandoan a teszteket vasarlom es szinte mar bele bolondultam , 2 kis babat is elveszitettem es megyg mindig re... (2016.07.31. 17:07) A terhesség legkorábbi tünetei
  • Horváthné Anita: Sziaaa :) szerintem nagyon hasznos az oldalad!!!! (2016.01.25. 20:17) Mit ne együnk szoptatás alatt?
  • olivinn: Szia! Mekkora mintával (hány fő) dolgoztál ennél a felmérésnél? Ezek szignifikáns eredmények? Köszönöm válaszaidat! (2015.10.24. 19:42) Ekcéma és atópiás dermatitis kisgyermekeknél
  • Utolsó 20

Szex a szülés után - minden, amit nem akartál tudni róla

2013.03.30. 14:05 luckalakó

A szülés után 6 hétig vagy az orvosi kontrollig tilos a szex. Amint az orvos kimondja az igent, szabad az út, de egy jó ideig a szex a legritkább esetben számít jó élménynek, és ezen az sem segít, ha a baba nem ott jött ki, ahol bement, azaz császárral született.

Nem törvényszerű, hogy mindenki tapasztalja az alábbi problémák mindegyikét, de a jó részüket azért általában a friss anyukák megszenvedik:

(folytatás a hirdetés után)

meseles-hirdetes6.png

  • Hüvelyi szülés után a heg még hónapokig fájdalmas lehet.
  • A hormonháztartás a szoptatásra és az újszülöttgondozásra van ráállva, ami azt jelenti, hogy semmilyen, szexre ösztönző hormon nem termelődik. Azaz anyuka általában annyira se kívánja a szexet, mint egy tejszínhabos éticsigalevest.
  • Ugyanezek a hormonok felelősek azért, hogy ha esetleg mégis kívánnád a szexet, akkor is olyan száraz legyél, mint a sivatag délben. Ami nem kicsit teszi fájdalmassá az együttlétet.
  • A gyerek felsír, de ha nem teszi, akkor is folyton azon jár az agyad, hogy mikor fogja.
  • A melleidből tej csorog, és falra mászol attól a gondolattól is, hogy a párod hozzáérjen.
  • Félsz attól, hogy megint teherbe esel. Ha védekeztek, akkor is, ugye láttunk már karón röhögő varjút.
  • Kialvatlanság, fáradtság miatt nincs más vágyad estére, minthogy mindenki hagyjon békén és alhass pár órát egyhuzamban.
  • A szülés után a legtöbb nő szégyelli a plusz kilókat és csíkokat, sokan ettől nem érzik magukat kívánatosnak, nem szívesen vetkőznek le a párjuk előtt.

 

És hogy mit tehetsz? Íme néhány tanács:

  • Ha fájdalmas az együttlét, használjatok síkosítót. Ha első kenésre nem szűnik a fájdalom, akkor egy-két további kenés is indokolt lehet. Csak nagy mennyiségben hatásos igazán, ezért ne sajnáljátok az anyagot.
  • Szintén a fájdalomra megoldás lehet, ha új pózokat próbáltok ki, hátha találtok olyat, ami kevesebb fájdalommal jár.
  • Makacs, nem múló fájdalom esetén kérj az orvosodtól lidokainos kenőcsöt, és a síkosítás mellett ezt is használjátok. Hátránya, hogy ha nem óvszerrel szeretkeztek, akkor a párodra is hatni fog :-)
  • Végezz intim tornát a gátizmok megerősítésére.
  • Tegyél a testedért. Szoptatás alatt lehet diétázni (de nem fogyókúrázni!), mozogni. Ha sportolsz, jobban érzed majd magad, és a tested is hamarabb lesz ismét feszes.
  • Ne sajnáljátok az előjátékot - mondaná a ráérő egyedülálló nő, de ugye kisgyerek mellett az ember nem az előjátékra akarja elpazarolni az összesen nettó tíz perc szabadidejét. Marad a még több síkosító.
  • Csábítsátok el egymást újra. Vegyél szexi fehérneműt, a párod vigyen vacsorázni, de legalábbis virággal állítson haza néha. És ez meglepetés legyen, ne elvárás, és ne kényszer. Hihetetlen csodát tud tenni egy kis figyelmesség.
  • Ne görcsölj. Ha úgy készülsz a következőre is, hogy biztosan fájni fog, akkor fog is. Persze tudom, mondani könnyű, de próbálj meg lazítani!
  • Ne akarj egyből feledhetetlen élményt. Nagyobb lesz a csalódás, ha arra számítasz, neked is sokkal jobb lesz a szexuális életed, mert a már szült barátnők ezt mesélték. Igazuk is van, a legtöbb nőnek hosszú távon élvezetesebb a szülés utáni szex, mint amilyen előtte volt. De ez a változás évek (!) alatt is bekövetkezhet, ne hetek alatt akard ezt elérni!
  • Beszéljetek róla és tisztázzátok a vágyakat. A legtöbb férfi közel sem olyan türelmetlen e téren, amilyennek te gondolod. Nekik is hozzá kell szokni az új helyzethez, ők is változnak, hiszen apukák lettek.
  • Ha nagyon megkeseríti az estéidet a kialvatlanság, kérd meg a párodat legalább hétvégén, hogy töltsön pár órát a kicsivel, amíg te alszol. Cserébe este jobban kapható leszel majd a szexre. Ha meg a pár óra alatt ő fárasztotta le magát annyira, hogy eszébe se jusson ilyesmi, akkor legalább látja, hogy neked hogy telnek a mindennapjaid.

 

Mikor érdemes szakemberhez (orvos, szexuálpszichológus) fordulni?

  • Ha szülés után egy évvel sem kívánjátok egymást.
  • Ha szülés után egy évvel is fájdalmas a szex.
  • Ha az együttlét során a fájdalom kívül vérzést is tapasztaltok.

 

--

Tetszik az oldal? Hasznosnak találod a munkámat?

...akkor kérlek, hogy "cserébe" támogasd Tamás Bori műtétjét, legalább egy fagyi árával! :-) Részletek itt.

24 komment

Címkék: szex

A bejegyzés trackback címe:

https://babyhowto.blog.hu/api/trackback/id/tr405173714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hímtag 2013.03.31. 14:15:53

Remek tanács a lidokainos kenőcs, gumival! Sok "hülyegyerek" azért lesz idő előtt, akaratlanul apuka/anyuka, mert gumis szexhez olyan "síkosítást" használnak, ami roncsolja a gumit. Ilyen például a vazelin (vagy szinte az összes testápoló krém), ami a sok kenőcs hordozóanyaga. Ki lehet próbálni, hogy az óvszer hogyan válik rugalmatlanná, hogyan szakad ki az ilyen típusú anyagoktól. Nem hiába szerepel egy-egy síkosítón lényegi információként, hogy óvszerbarát, merthogy a síkosítók sem mind kompatibilisek.

halor 2013.03.31. 16:45:36

Az a férfi pedig, aki sexre kényszeríti úgy a feleségét, hogy annak nincs kedve hozzá, az elmehet egy pár hónapot a szegedi csillagba, hogy megtapasztalja fordítva is a dolgokat... mondom ezt két gyermekes apukaként. Nekem mindkét gyerek után a feleségem mondta, hogy most már olyan jól esne neki, én addig türelmesen vártam... :)

Mészáros Laci 2013.03.31. 17:10:13

norvég módszer.
heti egy nap az apáé minden feladat.
(szoptatás nyilván nem, amíg pici a pici).

Orszag 2013.03.31. 17:42:36

@Mészáros Laci: Germánéknál azon se lepődnék meg. :D

2013.03.31. 17:43:14

@halor: Vegre egy eplelku es gondolkodasu ferfi.

Celtic 2013.03.31. 18:38:36

@halor: Es ha evekig nem mondja, akkor ugy maradsz?
Nem kell a paci egyik oldalarol a masikra esni:
amig nem mondja <-> kenyszeritem

Van az a szep arany kozeput, vagyis megbeszelni....

hot-spot (törölt) 2013.03.31. 19:02:56

Nem lenne egyszerűbb felizgatni a nőt annyira,hogy ne kelljen egy veder síkosító?

cnt 2013.03.31. 20:32:20

Az óvszer és kenőcs kombó valóban egetverő baromság is lehetne, de ehhez ismerni kellene a kencét. Rövid guglizás után nem derült ki számomra, hogy ásványi olaj alapú krém-e.

És egyébként, ha már: orális és anális szexre is van lehetőség. Bármelyik félnél... Fájdalom, gusztus, vágy kérdése az egész. Azt kell tenni, amit két ember teste, agya, lelke kíván, és ahogyan kívánja. Megbeszélve egymással.

Kuruttya 2013.03.31. 21:00:40

@halor: mások felett itélkezni kurva egyszerű faszikám. Ha neked nem volt problémád, akkor ha másnak van, azt nyilván megérdemelte, ugye? Gy.k. lásd feljebb, vagyis mi van, ha évekig nem mondja. Elég sok ilyen van. De biztos mind megérdemli, meg a csillagba kéne zárni. Idióta.

halor 2013.03.31. 21:09:56

@Kuruttya: nyugi, nekem is segített "máshogy" a feleségem, amíg nem érezte magát felkészültnek. Tehát tudta, hogy szeretném, és csak rá várok. Annak vannak problémái, aki problémákat akar. Én megoldásokat akartam. Na de olyat, hogy én márpedig akkor is megháglak ha fáj, használj fájdalomcsillapítós kenőcsöt... eszem megáll. Megajándékoz egy gyerekkel, kilenc hónapig hordja, stb, te meg nem tudsz két hetet várni? Vagy ötöt? Vagy tízet?

luckalakó 2013.03.31. 22:38:53

Srácok, azért van ám olyan is, hogy egy nőnek fáj az eleje, de utána már jó. Itt most nem arról van szó, hogy hogyan oldjuk meg, hogy szegény feleségnek ne kelljen végigszenvedi az egészet, ha már a férj annyira akarja, hogy nem bír várni fél-egy évet. Nem beszélve arrül, hogy a fájdalom ellenére a nő is vágyhat a dologra :)

**büdösmackó** 2013.03.31. 23:02:11

na és ki a faszt érdekel a nő, kérdem én. ha nem akar kúrni, irány a barinő! hülye elkényeztetett picsák ezek a mai emancipált lelki nyomoroncok!

ha szülni volt kedve, akkor legyen kedve máshoz is!

peeersze a férj biztonsága és az életszínvonal, amit teremt aaaz kell, sőt kötelező...

nemhiába, a feleség a legdrágább kurva.

exlex 2013.03.31. 23:10:33

@**büdösmackó**: na végre valaki megmondja amit kell.

exlex 2013.03.31. 23:11:29

Amúgy nem baj, ha nem teszi szét a lábát. Jó az is ha leszopja az urát.

Stohl András 2013.03.31. 23:34:19

@halor:
Na az baszna még be, ha a csaj határozná meg, hogy mikor lesz szex. Maximum annyi beleszólása van, hogy punciba akarja, vagy seggbe. Oké fáj a puncija, akkor viszont készítse a popóját.

**büdösmackó** 2013.03.31. 23:40:46

@Stohl András: az is fáj nekik, szegény páráknak, a gátmetszés mindent visz!

ellenben a nő 24 év fölött vagy hüvelyi szülés után már létezését tekintve is kérdéses. az ilyen öreg vagy használt nőkhöz bottal nem nyúlnék, baszki.

Stohl András 2013.04.01. 00:10:48

@**büdösmackó**: Beszarás, hogy a nők mennyit problémáznak egy szülés miatt. Sok hülye elkényeztetett ribanc.
Akkor viszont oldja meg másképp, hozza föl egy barátnőjét, munkatársát a tesóját.
Vagy villám gyorsan tanulja meg, a mélytorok technikát. Ezt már a szülésre felkészítő tanfolyamon is tanítani kellene.

muzsikus31 2013.04.01. 00:18:40

3 gyerekem van, orvosi javallatra császárral születtek, kb. félévig szoptak.
Egyiknél, szülés előtti nap,a kórház kertjében, olyan intenzíven csókolóztunk a férjemmel.... sajnos nem volt ott egy kényelmes kioszk. :-)
A szülések után, alig vártuk, hogy leteljen a hat hét, bár addig is volt fantáziánk...
Persze az elsőknél bennem is volt egy kis para, de ha valaki szeret, ill.szeretnek, és beszélgetnek is közben, akkor szép lassan minden a helyére kerül,a szó átvitt, és valódi értelmében is. Síkosítót, még sosem láttam közelről, és csak ilyen cikkekben olvastam, hogy a hormonjaim miatt ilyenkor, ill. terhesség alatt nem kívánom a páromat, társamat.. Talán nem is vagyok igazi nő??? :-))

halor 2013.04.01. 09:06:18

mi van, nincs munka a földeken?

luckalakó 2013.04.01. 09:12:02

@muzsikus31: hát tudod, én is alig vártam hogy leteljen a 6 hét, aztán meg baromi nagy meglepődés volt az első alkalommal, mert nekem sosem fájt a szex. Sebaj, gondoltam, ez is biztos olyan mint a szüzesség elvesztése (bár nekem anno az sem fájt, de mindegy), túl kell esni az elsőn, és a második már biztos jobb lesz. Aha, francokat.. a második, ha lehet, még rosszabb volt. És a harmadik, a negyedik, az ötödik stb. szintén. A párom szerint olyan száraz vagyok, mint aki porzik, és az eddigi tapasztalatok alapján ezen semmiféle izgatás nem segít. És nem arról van szó, hogy nem kívánom, mert de. Csak az ösztrogénszintem kábé mínuszban van. Persze mindenkinek máshogy áll helyre a hormonháztartása szülés után, örülök neki, hogy te ilyen kevéssel megúsztad, sajnos nem ez az általános.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.04.01. 10:28:04

Nekem a gyerek után a feleségem sosem mondta többé, nem is akarta a szext többé. Aztán kiderült, hogy csak velem nem. El is váltunk.

Ahol fél évig nincs szex, érdemes utána nézni.

luckalakó 2013.04.02. 12:20:02

Na igen, ha a feleség nem mondja, a férj meg nem tesz lépéseket, akkor a férj a bunkó, mert miért nem hozza a feleség tudomására, hogy kívánja.

Ha viszont a férj hangoztatja, hogy kívánja, akkor azér' bunkó, mert minek erőlteti.

Mindenbe bele lehet kötni.

muzsikus31 2013.04.05. 15:30:27

@luckalakó:
Drukkolok Neked, hogy beálljon a rend köztetek.
A világon sok szép dolog van,ezek egyike,a szereteten (néha humoron is ) alapuló sex. Aki ebből kimarad,sok mindenről lemarad.
süti beállítások módosítása